Desert tort de portocale fara coacere

de nadina73 in Torturi, 15 Aug 2010 | 95612 vizualizari

 

Acest tort il dedic din tot sufletul mamei mele, MARIA din Targu-Mures, care este o bunica fericita cu doi nepoti si doua nepoate si o soacra de gasca, cum zic ginerele si nora ei :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 40 g gelatina
  • 500 ml lapte
  • 3-4 portocale
  • 1 kg frisca
  • 1 budinca vanilie
  • 2 pachete de biscuti simpli sau piscoturi
  • Decor:
  • bombonele 
  • 200 ml frisca 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de portocale fara coacere:

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Se pune laptele la foc, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa si se amesteca bine.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu praful de budinca, apoi se rastoarna in lapte si se amesteca bine cu un tel pana se ingroasa putin. Se adauga coaja rasa de la 2 portocale, apoi se lasa crema la racit.

Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu compozitia de mai sus racita.

Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu compozitia de mai sus.

Portocalele se taie feliute foarte, foarte fine. Crema se imparte in 3 partii egale.

Asamblare: Se ia o cratita foarte inalta rotunda (sau o tava dreptunghiulara cum va place) si se captuseste bine cu folie alimentara, apoi se pun feliute de portocale peste tot, se toarna prima parte din crema, apoi se pun doua straturi de biscuti.  Urmeaza a doua parte din crema, din nou biscuti si ultimul strat de crema, iar la final feliute de portocale. Vom avea 3 straturi de crema si doua de biscuti.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se lasa la frigider pana a doua zi sau peste noapte.

A doua zi se rastoarna pe un platou si se scoate folia transparenta, se decoreaza cu frisca, bombonele si putina crema de vanilie.

PS: Ca sa va faceti o idee de gust, este exact crema din diplomat asa cum era pe timpuri daca va mai amintiti, o crema super, super buna cu aroma de portocala grozava!

Pare greu de facut probabil, dar e foarte usor! Sincer va spun si chiar merita, e grozav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de portocale fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Winter cu portocale